Arbūzu sezona jau sākusies un esmu iemarinējusi jau 15 burciņas ziemai! Satriecoša uzkoda

Sālīts arbūzs man vienmēr ir šķitis viens no gastronomiskajiem kurioziem, gluži kā griķi ar ievārījumu. Bet, kad pati izmēģināju, sapratu, cik tas ir neticami garšīgi!  Gatavojam marinētu arbūzu ziemai un aicinām pievienoties arī jūs!

Marinēts arbūzs ziemai

Sastāvdaļas:

  • 2 kg arbūzs
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes ar kaudzi cukura
  • 1 tējkarote etiķis
  • 2-3 diļļu kāti

Pagatavošana:

Sterilizējiet vākus un burkas jebkurā jums ērtā veidā.

Arbūzu nomizo no mizas, mīkstumu sagriež gabaliņos, pēc iespējas izņem sēklas.

Arbūza gabaliņus liek burciņā. Ielejiet verdošu ūdeni, ļaujiet nostāvēties 15 minūtes.

Lasi arī: Nākamajā rītā pēc svinībām vienmēr jūtos svaigs kā gurķītis. Kolēģe iemācīja, ko nekad nedrīkst uzkost kopā ar stiprajiem dzērieniem

Tad nolejiet ūdeni katliņā. Liek uz uguns, pievieno diļļu kātus un ļauj šķidrumam vārīties 2 minūtes.

Arbūziem burkās pievieno sāli un cukuru. Tad piepildiet tos ar karstu diļļu ūdeni.

Pievieno etiķi. Uzliek burkām vākus.

Apgriež burku otrādi, pārklāj ar dvieli un ļauj pilnībā atdzist. Uzglabāt vēsā pieliekamajā vai pagrabā.

Lieliska uzkoda ziemai gatava!

 

COMMENTS

Leave a Comment